Van Tuinafval tot Compost grond

Gerecyclede compost grond voor in uw tuin is nu te koop bij RCA. Het donkerbruin, zwarte product bestaat volledig uit

compost-grond-alkmaar

gerecyclede plantaardige restanten en is dus een 100% natuurproduct. De humus in de compostgrond zorgt voor de kruimelstructuur van het product. Compostgrond verbeterd de structuur van uw bodem, waardoor u weer langer plezier heeft van een gezonde tuingrond. U kunt de compost in een kant en klare big bag meenemen of de gewenste hoeveelheid los in uw aanhanger laden.

Compostgrond

  • Compostgrond < 3 ton v.a. € 18,75 per ton
  • Compostgrond > 3 ton € 12,10 per ton
  • Big Bag van 1m3 v.a. € 29,65 per stuk
  • Afhaaltarief incl. de BTW
  • Minimale afname 1 ton
  • Bezorgkosten zijn op aanvraag

 

 

 

 

 Vulzand of Stopzand

Strophoogzand-straatzand-vulzand-alkmaaraatzand, stopzand of ophoogzand wordt gebruikt als onderlaag voor bestratingen of aanvullen van ruimtes. In één rit uw afval wegbrengen en direct een big bag stopzand meenemen. Uiteraard kunt u ook een grotere hoeveelheid straatzand los laten storten voor de deur.

Stopzand < 3 ton v.a. € 16,35 per ton

Stopzand > 3 ton € 11,50 per ton

Big Bag van 1m3 v.a. € 35,10 per stuk

Afhaaltarief inclusief 21% BTW

Minimale afname 1 ton

  • Bezorgkosten zijn op aanvraag

Wat gebeurt er met afval?

 

Van hout naar spaanplaat

Samen met onze partner in houtverwerking maakt RCA de cirkel weer rond. Het gesorteerde hout van RCA wordt in grote hoeveelheden bij de persverwerking van onze partner aangeboden alwaar zij weer nieuwe bouwmaterialen als pallets, brandhaardblokken en spaanplaat maken van bijvoorbeeld uw oude kast of tafel.

 

 

Van Gips naar… gips!

Alle soorten oude gipsproducten worden bij de verwerkingsinstallatie aangeleverd en vermalen, Vervolgens wordt het gips gezeefd ontdaan van verontreinigingen waardoor ruim 98% van het aangeleverde afval wordt hergebruikt. Het eindproduct, gips in poedervorm, wordt weer hergebruikt als grondstof in de gipsindustrie; optimaal recyclen dus!

Ditzelfde geldt voor cellenbeton, ook wel gasbeton genoemd. Deze afvalstroom wordt ook vermalen, gezeefd en ontdaan van verontreinigingen. Het eindproduct is een schone poeder welke gebruikt wordt als een grondstof bij de productie van diverse betonproducten.

Kunststof damwand!

Plastic heeft specifieke eigenschappen en om het efficiënt te kunnen recyclen, moet het zo veel mogelijk apart worden ingezameld. Van al het ingezamelde en gesorteerde plastic, zoals petflessen, kunststof leidingen en pvc pijpen worden weer nieuwe harde kunststoffen gemaakt. Deze nieuwe kunststoffen worden bijvoorbeeld weer gebruikt bij het vervaardigen van kunststof damwanden of kunststof straatmeubilair als bankjes, picknicktafels of speeltoestellen.

 

 

Ook RCA bellen

om compostgrond of zand te bestellen.